Partnerek

Kína Online
Multicont
CBTC"
ChinaCham Hungary

Elnöki Köszöntő

Csányi Sándor - A KMÜT elnöke

Tisztelt Tagvállalatok, Vállalkozók! 

A Kínai Magyar Üzleti Tanács egy olyan időszakban jött létre, amikor a magyar-kínai kapcsolatok minden területen lendületesen fejlődésnek indultak. Reményeink szerint a Tanács munkája nagyban hozzá fog járulni a magyar kínai kereskedelmi kapcsolatok fejlődéséhez. Célunk, hogy konkrét üzleti elképzelésekre épülő magyar vállalatokat segítsünk a kínai piacon való tájékozódásban.

A KMÜT megalakulását kedvezően és várakozásokkal telve fogadta a Kínával üzleti kapcsolatban álló magyar vállalkozói kör. Kitűztük a céljainkat és hozzá láttunk a munkához!

Ugyanakkor nem elég az elhatározás! Konkrétan ismernünk kell saját lehetőségeinket és ismernünk kell partnerünket is, megfelelő tisztelettel és felkészültséggel kell a kínai piac felé fordulnunk. Nem gondolhatjuk, hogy a világ egyik meghatározó gazdasági erőközpontja csak ránk vár. Alapos ismeretekre kell szert tennünk, folyamatosan kell törekednünk arra, hogy egyre jobban értsük a kínai piac sajátosságait és ehhez kell hozzá igazítanunk elképzeléseinket.

Kína és Magyarország között nagyok a földrajzi távolságok és a kulturális és üzleti különbségek is hatalmasak. Ezt kell áthidalnunk a kapcsolatépítés során és biztos támpontot kell találnunk az üzleti együttműködéshez.

Mi a Tanács részéről ehhez szeretnénk hozzájárulni. Reményeink szerint, kínai partnerünk, a Kínai Magyar Üzleti Tanács kínai szekciója mind az üzleti információk átadásában, mind a megfelelő üzleti partnerek felkutatásában új színt hoz a magyar-kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésében.

Határozott célunk az is, hogy megszűntessük a kétoldalú kereskedelem, a nagyobb projektek útjában álló akadályokat, legyenek azok adminisztratív természetűek, vagy a kínai piac jellegzetességéből fakadóak.

Dolgozzunk közösen azon, hogy minél több magyar vállalat érjen el sikereket Kínában, vagy hazánkban kínai partnerével!